Volleybalsters verlengen Europese avontuur

vrijdag 18 oktober - 00:00

Met een 3-0 en een 3-2 zege op Kaunas uit Litouwen sloegen de volleybalsters van Zwolle Topvolleybal zich naar de volgende ronde in de Europese Challenge Cup. 

Woensdagmiddag en donderdagavond was Landstede Sportcentrum het decor van de dubbele Europese tweestrijd. Het verhaal is bekend. De ploeg uit Litouwen had geen geschikte zaal tot haar beschikking, waarna besloten werd om de dubbele ontmoeting in Zwolle te spelen.

Afgetekend

Dat ging de ploeg van coach Pascal Veneman vooral woensdag goed af. Stribbelde de tegenstander in de eerste set nog behoorlijk tegen, daarna had Zwolle Topvolleybal volledig de controle over de wedstrijd. Via 25-18 25-10 25-20 werd het afgetekend 3-0.

Donderdag ging de Zwolse ploeg, die komend weekend geen competitieverplichtingen heeft op dezelfde voet verder. En dat in de wetenschap dat het aan twee gewonnen sets in het 'uitduel' genoeg had. 

Verzet

Die klus werd ook geklaard, maar de derde en vierde set waren voor Kaunas, ook omdat Veneman iedereen van de bank de nodige speeltijd gunde. Uiteindelijk was in set vijf het Litouwse verzet geknakt: 25-27 14-25 25-23 25-17 7-15 (2-3).

In de volgende ronde die in november wordt gespeeld, is het Sloveense Nova Gorica de tegenstander.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen