Verrassende nederlaag Landstede Hammers

maandag 21 oktober - 09:01

In het zesde competitieduel – het tweede dit weekend – trof Landstede Hammers LWD Basket. In een prima gevuld Landstede Sportcentrum was er sprake van af en toe een harde strijd, waarin The Hammers niet hun dag hadden, zeker niet qua scores en zo hard onderuit gingen met 70-91. Het betekende de eerste thuisnederlaag van het seizoen in de BNXT League.

Gemakkelijke prooi

The Hammers gingen zondagmiddag zonder guard Dylan Penn voortvarend van start en via een 14-7 voorsprong, leek Q1 een gemakkelijke prooi voor de thuisploeg, maar LWD Basket kwam via 16-15 sterk terug in de game. Onder leiding van Quincy Anderson zette Landstede Hammers orde op Na het eerste kwart stond het 29-21.

Ook in Q2 toonde de Friese ploeg zich een taaie tegenstander. Eerst liep Landstede nog uit naar 35-27, maar het missen van de nodige kansen, waaronder een aantal vrije worpen, deed de wedstrijd behoorlijk kantelen. Na 35-35 lukte het de ploeg van Gaëlle Bouzin, maar niet om de rust en het ritme weer op te pakken en ging het zelfs met een achterstand de kleedkamer opzoeken: 42-43.

In front

In het derde kwart ging de strijd lang gelijk op. Met 52-51 bogen The Hammers het weer om, maar even later was het LWD weer dat in front ging. En zo ontstond er een echte strijd, met de nodigde slordigheden, wederzijdse scores en kleine verschillen van maximaal vier punten voorsprong. Q3 finishte uiteindelijk met een achterstand: 63-67.

Penalty

Dat betekende dat Landstede Hammers vol aan de bak moest in het laatste kwart, maar wat het ook probeerde, LWD Basket bleef steeds aan de goede kant van de score. Scoren bleef het grootste probleem voor The Hammers en dat deed de ploeg uit Leeuwarden in alles veel beter. Dat het niet liep aan Zwolse zijde werd duidelijk toch coach Gaëlle Bouzin een penalty kreeg vanwege aanmerkingen op de leiding.

Het paste allemaal in het wedstrijdbeeld, waarin Landstede Hammers in het vierde kwart pas na 5.30 minuten de eerste score op het bord kreeg, maar totaal niet in goede doen was. De zoomer klonk na vier keer tien minuten: 70-91.

Quincy Anderson was andermaal de beste schutter aan Zwolse zijde. Hij was goed voor 24 punten en dat er verder geen Hammer boven de tien points score uitkwam, zei alles over deze wedstrijd.

Zondag 27 oktober speelt Landstede Hammers opnieuw thuis. Om 14.00 uur is dan Prisma Worx Bal uit Weert de tegenstander.

(Bron: landstedehammers.nl)