Transfer en ronde verder voor PEC Zwolle speelster Bo van Egmond

zondag 8 september - 20:33

Bo van Egmond (17) heeft op het WK O20 in Columbia met Oranje de volgende ronde behaald. De PEC speelster, die na het toernooi verhuist naar Ajax scoorde tegen Argentinië, maar ontbrak zondagavond tegen Noord Korea.

Oranje begon het toernooi vorige week dinsdag met een 2-0 zege tegen Costa Rica. Vrijdag volgde het duel tegen Argentinië, dat in een 3-3 gelijkspel eindigde. Tegen het sterke Noord Korea werd zondag met 0-2 verloren, waardoor Nederland als tweede eindigde, op doelsaldo Argentinië voorbleef en donderdag in de achtste finale tegen Frankrijk uitkomt. 

Recordbedrag

De PEC Zwolle aanvalster mag zich na het WK melden bij Ajax. Onlangs werd ze getransfereerd, volgens PEC voor een recordbedrag, Van Egmond had nog een contract tot en met 2025 in Zwolle.  De vleugelaanvalster maakte op 20 november 2022 thuis tegen ADO Den Haag haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie bij PEC Zwolle. 

In totaal speelde ze in twee jaar 36 officiële wedstrijden voor de Blauwvingers waarin de aanvalster tien keer scoorde. Ook bij Oranje viel ze op en speelde ze al voor verschillende jeugdteams. 

Bo van Egmond: "Het is het afgelopen jaar heel snel gegaan. Van mijn debuut bij PEC Zwolle en Oranje O17 naar nu het WK met Oranje O20 en de overstap naar Ajax. Dit had ik allemaal niet gekund zonder de begeleiding die ik heb gehad binnen PEC Zwolle."

Ajax manager vrouwenvoetbal Daphne Koster: "Bo is een creatieve aanvaller met een uitstekend oog voor het spel, die zowel in staat is anderen goed in stelling te brengen als zelf doelgericht en trefzeker te zijn. In relatief korte tijd heeft Bo zich ontwikkeld tot een volwaardige speelster op eredivisieniveau."

Dromen najagen

Haar collega Mariska Kogelman, manager PEC Zwolle Vrouwen is trots op Van Egmond: "Bo mag dan zeer getalenteerd zijn, het grootste gedeelte dankt ze toch echt aan zichzelf. Het is zo mooi om te zien hoe meisjes uit de regio onze opleiding doorlopen en hun dromen kunnen najagen."
"Vanaf dag één heeft Bo een heel duidelijk doel voor ogen gehad en heeft daar ook alles voor gedaan en gelaten. Ze is leergierig en legt de lat voor zichzelf altijd enorm hoog. Dat was soms wel eens een valkuil, maar anderzijds heeft die mindset haar al veel gebracht."

(Hoofdfoto: PEC Zwolle Media)
(Foto: Ajax)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen