Sterke seizoensstart voor korfballers Sparta Zwolle

maandag 9 september - 12:04

KAMPEN - Na een stroef begin laat Sparta in de tweede helft niets heel van Wit-Blauw. Een duidelijke overwinning voor de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Henco Pullen (11-20).

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Sparta Zwolle hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Er stond direct een mooi affiche op het programma, de regioderby tegen Wit-Blauw uit Kampen. Sparta heeft dit jaar een nieuwe hoofdtrainer, Henco Pullen. Pullen gaat op voor zijn tweede periode bij Sparta Zwolle. De eerste periode was zeer succesvol met een dubbele promotie in de zaal, waarna hij bij Oost-Arnhem op het hoogste niveau van Nederland geacteerd heeft. Daarnaast is ook Simon de Haan aangesloten om de technische staf te complementeren.

Op een goed gevuld sportpark in Kampen zagen de supporters Sparta een vroege voorsprong nemen, 2-5. Na een time-out van Wit-Blauw kwamen zij terug tot 5-5 en leek de wedstrijd uit te draaien op ware kraker. Sparta rechtte de rug en vlak voor rust kwamen zij op een voorsprong van 5-8. De Kamper supporters die weer een comeback verwachtten kwamen bedrogen uit. Sparta trok de teugels in de tweede helft flink aan. Over alle schijven werd gescoord en verdedigend werd er weinig weggegeven met als resultaat een 11-20 overwinning voor de Zwolse ploeg.

Volgende week speelt Sparta thuis op Sportpark de Verbinding 15:30 tegen de Meeuwen uit Putten.