Stadhagenrun: veel lachende gezichten en groene sokken

maandag 21 oktober - 23:30

De organisatie van de KRC Van Elderen Stadshagenrun kijkt tevreden terug op de 14de editie van het Zwolse hardloopevenement. Met ruim 1.650 deelnemers deden afgelopen zaterdag 300 deelnemers meer mee dan vorig jaar en de weersomstandigheden waren goed.

De Stadshagenrun begon aan het begin van de middag met verschillende afstanden voor kinderen tot en met 14 jaar. Daarna was het tijd voor de 5 en 10 kilometer. De 5 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Wilbert Janssen van av PEC 1910 (16.18).

Bij de vrouwen was Odile Verzantfoort uit Amersfoort de snelste (19.17). De 10 kilometer was bij zowel de mannen als vrouwen prooi voor de BB Lopers: Tim den Besten (31.53) en Lieve Tollet (38.46).

Groene sokken

Elke deelnemer aan de Snelle Sokken 5 kilometer en Hypotheekshop 10 kilometer ontving dit keer bij de inschrijving hardloopsokken in de groen-witte kleuren van av PEC 1910, de organisator van de hardloopwedstrijd. 

Corine Havinga, lid van de organisatie: "Het was leuk om te zien dat veel lopers de sokken aanhadden. Dat was een mooi gezicht. We hebben bewust voor sokken gekozen en niet voor een medaille. Ook volgend jaar kijken we naar een duurzame en creatieve beloning voor de lopers." Dan vindt de loop overigens plaats op zaterdag 18 oktober.

Verbeterpunt

Wat de organisatie van de KRC Van Elderen Stadshagenrun de volgende keer wil verbeteren, is de knik richting de Hasselterdijk. "Die zat dit jaar voor het eerst in het parcours. Het zorgde voor weinig problemen, maar we zagen wel dat lopers op dat punt veel moesten afremmen. Dat kost tijd en energie en dat wil je natuurlijk niet. We gaan eens goed kijken hoe we dat kunnen verbeteren", aldus Havinga. 

Met dank aan Arjan Dijkema.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen