PEC Zwolle houdt huis tegen Heracles Almelo

zondag 1 september - 20:45

PEC Zwolle heeft de eerste drie punten binnen deze competitie. Dankzij doelpunten van de beide Dylan's - Vente en Mbayo - en Filip Krastev werd het zondag in Zwolle tegen Heracles Almelo 3-0.

De eerste echt grote kans van de wedstrijd leverde ook direct de openingstreffer op. Uit een ingooi kwam de bal bij Filip Krastev terecht, die besloot het op een lopen te zetten. De Bulgaar probeerde met zijn schot keeper Fabian de Keijzer te verschalken, maar via een Heracles-verdediger kwam de bal voor de voeten van Dylan Vente. De spits wist met dat cadeautje wel raad: 1-0.

Sterk voor rust

Ook na dat doelpunt bleef PEC de controle houden. Het leverde kansen op voor onder meer Davy van den Berg en Vente, maar scoren deden de Zwollenaren niet. Heracles kwam sporadisch in de buurt van Jasper Schendelaar, die wel in actie moest komen op pogingen van Shiloh ’t Zand en Juho Talvitie.

Afgekeurde treffer

Begin tweede helft leek PEC Zwolle op 2-0 te komen, toen Krastev met een kopbal scoorde. Het doelpunt werd echter geannuleerd, omdat hij een overtreding had gemaakt op Mimeirhel Benita. Invaller Thomas Buitink kreeg vlak na zijn rentree ook de kans op 2-0. Met een katachtige reflex schopte De Keijzer de bal tegen de lat, in de rebound bracht De Keijzer andermaal redding op een schot van Buitink. Door een prima schuiver van de andere invaller Dylan Mbayo kwam de 2-0 er als nog.

Overeind

PEC bleef daarna overeind tegen Heracles, dat alles op de aanval gooide en daardoor veel ruimte weggaf. Uiteindelijk werd het via Krastev ook nog 3-0, na goed voorbereidend werk van diezelfde Mbayo, die zich ontpopte als publiekslieveling.

(Met dank aan peczwolle.nl)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen