Open NK Fietskoerieren 2024 dit keer in Zwolle

NK FIETS Djangovanardenne 26 1024x683

donderdag 19 september - 14:18

Van 20 tot en met 22 september staat Zwolle in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap Fietskoerieren 2024. Professionele fietskoeriers uit binnen- en buitenland gaan op zaterdag de uitdaging aan op een veeleisend parcours om de nationale titel te veroveren. 

Naast de hoofdwedstrijd worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij ook het publiek actief kan deelnemen.

Snellere oplossing


Het kampioenschap is een uitgelezen moment om de aandacht te vestigen op het werk van fietskoeriers. Koeriers uit diverse steden krijgen de kans om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Hoewel fietskoerieren in Nederland nog niet overal even bekend is, biedt het een slimme, milieuvriendelijke en vaak snellere oplossing voor vervoer in stedelijke omgevingen. De fietskoerier wordt steeds belangrijker, met name als duurzaam alternatief voor gemotoriseerd transport.

Locatie en tijd

Het evenement vindt plaats in de Spoorzone van Zwolle en loopt van vrijdagavond 20 september tot zondagmiddag 22 september. De belangrijkste race, waarin de nationale kampioen wordt bepaald, wordt gehouden op zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur. Voorafgaand zijn er wedstrijden waaraan zowel kinderen als bezoekers kunnen deelnemen. Inschrijven kan ter plaatse of vooraf via de website van de organisatie.

Vrijwilligers zijn ook van harte welkom om te helpen. Voor meer informatie over het programma en inschrijvingen, bekijk de officiële website van het evenement.

Meer info en inschrijvingen is te vinden op de website:
 https://nkfietskoerieren.org/

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen