Nieuwe speler voor Landstede Hammers

woensdag 18 september - 11:50

Met de komst van de 23-jarige Luke Sutherland heeft Landstede Hammers de selectie helemaal rond. De Amerikaan is een power forward en de twaalfde speler in het team van headcoach Gaëlle Bouzin.

Sutherland studeerde deze zomer af aan Le Moyne College (NCAA1), waar hij gemiddeld 15,5 punten en 4,4 rebounds scoorde. Na het einde van het universiteitsseizoen tekende hij zijn eerste profcontract in Nieuw-Zeeland en kwam hij uit voor de Hawkes Bay Hawks, waar hij zijn goede prestaties voortzette, met een gemiddelde van 15,4 punten en bijna 5 rebounds in 19 gespeelde wedstrijden.

Gat onder basket

Bij Landstede Hammers zijn ze blij met de komst van Sutherland, die overigens binnenkort naar Zwolle komt en nu nog niet inzetbaar is.

"Luke is het laatste stukje in onze puzzel, die we samen met Gaëlle hebben gelegd. We hebben gezocht naar een speler die niet alleen bij haar speelstijl past, maar ook het gat opvult dat we onder de basket hadden. Het duurde iets langer om dat type speler te vinden, maar ik ben blij dat Luke bij ons heeft getekend en wij geloven dat hij het niveau van ons team zal verhogen", aldus technisch directeur Nigel van Oostrum.


(Bron: Landstede Hammers)

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen