Hectische middag voor PEC Zwolle

maandag 19 augustus - 07:00

Het was een hectische week voor PEC Zwolle na de breuk tussen Bram van Polen en de club. En dan moest er zondag ook nog gevoetbald worden. Feyenoord was in Zwolle met 1-5 te sterk.

PEC Zwolle had binnen de minuut op voorsprong kunnen komen. Dylan Mbayo werd direct diepgestuurd, maar hij stuitte op Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther. De goal viel snel, maar dan aan de andere kant: een voorzet van Hugo Bueno werd binnengekopt door Igor Paixão: 0-1.

Breuk

Daarna herpakte PEC Zwolle zich wat. Davy van den Berg kreeg een prima schietkans en Eliano Reijnders raakte de bovenkant van de lat met zijn poging van afstand.

Al voor rust deden supporters hun beklag met spandoeken en spreekkoren aan het adres van directie en bestuur. Volgens de fans zijn zij verantwoordelijk voor de breuk met Van Polen. Vlak na de wedstrijd verzamelden zij zich voor de hoofdingang, waardoor niet iedereen het stadion kon verlaten. Stichtingsbestuurder Meine Breemhaar ging vervolgens in gesprek met de aanhang.

Na rust zette Feyenoord meteen orde op zaken. Binnen de minuut in de tweede helft schoot Calvin Stengs de 0-2 binnen. Vlak daarna werd het ook nog 0-3 door David Hancko, die na tussenkomst van de VAR scoorde.

Erg fraai

Dylan Vente debuteerde vervolgens voor PEC Zwolle. De spits kwam deze week over van Hibernian. Het leidde behalve een kans voor Ody Velanas tot niets. Halverwege de tweede helft werd het ook nog 0-4 en 0-5, beide treffers werden gemaakt door Santiago Giménez. Het slotakkoord was echter voor PEC. Filip Krastev volleyde de bal erg fraai in de kruising: 1-5.

Onderaan

Door de tweede nederlaag staat PEC Zwolle puntloos onderaan, net als Almere City, Go Ahead Eagles, RKC en NEC. Zaterdag reist PEC Zwolle af naar Nijmegen voor het uitduel met NEC. Aftrap is om 18.45 uur.