Golfclub Zwolle wint opnieuw Overijssels golfkampioenschap

dinsdag 8 oktober - 09:02

Het team van Golfclub Zwolle mag zich het komende jaar opnieuw Overijssels Golf Kampioen noemen. Net als de twee voorgaande jaren won GC Zwolle het teamklassement. Wel gingen dit jaar de individuele prijzen voorbij aan de Zwolse golfers.

Het Zwolse team bestond uit; Jeanine Beumer, Pinou Eibersen, Dinie Broeks-van Essen, Justina Kremin en Charlotte Otto bij de dames en Ente Bosma jr., Tyrone Labuschagne, Peter Lubbinge, Rutger Jan Oosterhof, Jesse Satink bij de heren. Op de baan van Golfclub Zwolle behaalden zij het beste teamresultaat. 

Behalve de teamresultaten werd er door zowel de dames als de heren op individuele basis gestreden om het Overijssels Golf Kampioenschap. Bij de dames kroonde Florentina Hager van GC de Koepel zich tot Overijssels Golf Kampioen met een resultaat van 79 slagen, bij de heren veroverde Jip Kockmann van het ‘t Sybrook de titel met een resultaat van 72 slagen. 

Aan de start verschenen de 80 beste spelers (40 dames en 40 heren) van de acht Overijsselse Golfclubs. Iedere Overijsselse golfclub stuurde een afvaardiging van hun 5 beste dames en de 5 beste heren naar het Zwolse golfcomplex nabij de Wijthemerplas.

Na een prima verlopen golfdag, mocht Zwolle zich voor de derde keer op rij en voor de zesde keer in totaal, Overijssels beste noemen. 




Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen