Goalball Zwolle is helemaal klaar voor organisatie DOG Cup 24

dinsdag 8 oktober - 07:30

De Dutch Open Goalball 2024 vindt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober plaats in Sporthal 't Anker. Het is een groot internationaal toernooi, dat al vaker in Zwolle plaatsvond en waar teams uit Griekenland, Italië, Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland met elkaar de sportieve strijd aangaan.

Voorzitter Bas Brekelmans : “We mogen er als kleine vereniging trots op zijn dat we een toernooi als dit organiseren en dat we hiermee niet alleen bijdragen aan het vergroten van de bekendheid van de sport goalball, maar ook de stad Zwolle op de kaart zetten.”

Touwtjes

Goalball is een sport voor deelnemers met een visuele beperking, al is dat niet een voorwaarde om deel te nemen. Bij goalball zijn er touwtjes op de vloer, die dienen als startpunten. De bedoeling is dat teams - bestaand uit drie spelers - door aanwijzingen en gevoel weten waar de bal komt.

Om te zorgen dat er niet gescoord wordt, kunnen speler zichzelf voor de bal te gooien die het formaat en gewicht heeft van een basketbal. Wedstrijden zijn verdeeld in twee keer twaalf minuten zuivere speeltijd, maar duren vaak een uur. 

Benieuwd naar het toernooi? Kijk dan op www.goalballzwolle.nl of kom op 11, 12 en/of 13 oktober naar Sporthal Het Anker, Voorsterweg 36 in Zwolle. Alle informatie staat op de website goalballzwolle.nl.

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen