De Olympische Spelen staan voor de deur

dinsdag 16 juli - 09:16

De organisatie van de 33ste editie van de Olympische Spelen is toegewezen aan Parijs. In de Franse hoofdstad zullen van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 rond de 10500 sporters uit 206 landen in actie komen. Er staan 28 takken van sport op het programma, aangevuld met vier sporten die vanuit de Olympic Agenda 2020 door de organisatie in afstemming met het IOC zijn toegevoegd. In Parijs zijn dat breaking, sportklimmen, skateboarden en surfen.

Voordat topsporters mogen deelnemen aan de Olympische Spelen, moeten zij zich kwalificeren. Na overleg met de betreffende sportbond is per tak van sport en per onderdeel vastgelegd aan welke prestatie-eisen een topsporter moet voldoen om zich te kwalificeren.

Beste acht op de Olympische Spelen

De ambitie van NOC*NSF en de sportbonden is om bij de beste tien topsportlanden van de wereld te horen. Door zo veel mogelijk medailles te halen in zo veel mogelijk verschillende sporten op de Olympische Spelen. De Nederlandse norm voor deelname is daarom dat een topsporter moet hebben aangetoond bij de beste acht op de Olympische Spelen te kunnen eindigen.

TeamNL deelnemers Olympische Spelen

De kwalificaties zijn allemaal geweest en er is een lijst opgesteld met iedereen die meedoet aan de Olympische Spelen met de sport waar ze voor gekwalificeerd zijn. 

Bekijk hier de lijst

Programma Olympische Spelen

Het programma voor in Parijs is al bekend. Elke categorie is ingedeeld. Benieuwd naar wanneer jouw favoriete sport is? Klik dan snel op de link.

Programma Olympische Spelen

Oranje supporten in Parijs in TeamNL Huis

Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen is het TeamNL Huis elke dag een thuis voor duizenden oranje fans in Parijs. Waar sport, entertainment en Nederlandse trots samenkomen. Bekijk snel het programma hierboven en bestel je tickets hieronder om je favoriete sport te supporten in het TeamNL Huis.

https://shop.ticketing.cm.com/...

Deel artikel:

Partners van Zwolle Sport

Ook partner worden? Lees hier wat we voor elkaar kunnen betekenen