4e van de wereld! Sportacrobatiek Zwolle schittert op het internationale podium

dinsdag 17 september - 12:06

Zwolle, 17 september 2024 – Tijdens het Wereld Acrogymnastiek Kampioenschap (WAGC) 2024 in Guimarães, Portugal, heeft het acrogymteam van Sportacrobatiek Zwolle fantastische prestaties geleverd. In de leeftijdscategorie 13-19 jaar eindigde de getalenteerde damesgroep op een indrukwekkende 4e plaats. Het toernooi, dat van 12 tot 15 september plaatsvond, bracht de beste acrogymnasten ter wereld samen. Onder leiding van coach Lisanne Pronk toonde het team uitzonderlijk talent en doorzettingsvermogen, en straalden ze op het internationale podium.

De damesgroep, bestaande uit Indy van Maanen, Sanne van Dalfsen en Janelle Koster, begon het kampioenschap sterk op vrijdag 13 september met een indrukwekkende tempo-oefening. Met een persoonlijke topscore van 27.470 wisten zij een uitstekende 7e plaats te behalen in een competitief veld van 37 internationale teams.

Op zaterdag 14 september bleef de prestatiecurve stijgen. De balansoefening van het team werd bekroond met een score van 27.450, waarmee de Zwolse acrogymnasten opnieuw hun klasse toonden.

De finale op zondag 15 september werd het hoogtepunt van het toernooi. Het trio zette een uitstekende oefening neer, die werd beloond met een score van 28.100. Toch zorgde een minimale technische voorsprong van slechts 0,1 punt ervoor dat ze op een vierde plaats eindigden, net achter het Portugese team.

De acrogymnasten van Sportacrobatiek Zwolle hebben met hun prestaties bewezen dat zij thuishoren op het hoogste internationale niveau. Hun talent is al maandenlang zorgvuldig ontwikkeld met intensieve trainingen van maar liefst 20 uur per week in de topsportgroep van Sportacrobatiek Zwolle. Dit maakt hun successen op dit wereldpodium extra bijzonder.

Daarnaast wist de damesgroep zich ook te plaatsen voor de allereerste finale van de Junior World Championships, waar ze opnieuw een knappe 4e plaats behaalden. Dit onderstreept nogmaals hun potentie en ambitie om zich verder te ontwikkelen en te excelleren op het hoogste niveau.

Wij zijn ontzettend trots op de prestaties van de damesgroep, die met hun doorzettingsvermogen, talent en teamwork Nederland trots hebben gemaakt op het wereldtoneel!